Läskiga barn

I gårkväll plingade det på tre små barn i scream-mask. Jag hade glömt bort att det var Halloween, men barnen sa heller ingenting som indikerade på att det var Halloween heller. Vanligtvis skriker barnen "BUS ELLER GODIS" och springer glatt iväg efter att de har fått sin vilja igenom. Men de här barnen tittade mot mig samtidigt som jag stirrade frågande tillbaka. Sedan sa ena "Bus eller godis". Jag klämde fram ett nervöst skratt och bad dem vänta vid dörren, medan jag sprang in i köket och letade fram lite godis.

När jag kom tillbaka vred den ena på huvudet så där läskigt... ni vet som de gör på i skräckfilmerna. Sedan tittade två stycken på varandra och kollade snabbt tillbaka mot mig igen. Då sa jag "Ta en näve var" samtidigt som jag smilade. Då tog barnen av deras masker, och jag kunde vittna deras glada barnsliga ansikten. Snacka om att det var en lättnad! 

Haha, sedan dess har det bara rullat på fler små söta barn och det verkar fortsätta komma fler ikväll. 

Clothes, clothes... OMG clothes!

Idag efter skolan var jag aningen nedstämd, men tog mig hursomhelst in till stan för att jobba. Så fort jag steg innanför dörrarna kände jag att all negativitet försvann och hur jag började tänka på annat roligt istället. Jag passade även på att ge Philippe en liten födelsedagspresent då grabben fyller år på måndag och senare efter jobbet tog jag mig en liten shoppingrunda. Bilder visas imorgon!

Mmm, Fairtradechoklad

Jag stoppade nyss in en bit fairtradechoklad i munnen. Medan jag lät Anton Bergs egna chokladbit av 72% kakao smälta i munnen, kom jag och tänka på Kuba. Det kan ha berott på att Kuba är en av de världsledande exportörerna av kakao, men även för att jag verkligen vill åka iväg till Kuba. Nej, nu tänker jag kolla vad ett par biljetter kan ligga på för pris.

Läppar

Haha, läste nyss Emelies blogg där hon skrev lite granna om sina stora fylliga läppar... Ja, det är lite av en tolkningsfråga. Om vi ska jämföra läpparna med två sytrådar är de ganska stora, men om vi ska jämföra dem med exempelvis Modous läppar är de ganska små. Haha, jag minns så väl när världens hetsigaset diskussion utbröt mellan mig, Lollo, Emelie och Cammish. Alla förutom Emelie var överrens om vems läppar som var störst, och Emelie var fullt övertygad om att hennes var mycket större. Tillslut sa jag "Ja, Emelie! Du har störst läppar i rummet. Du har rätt... Helt säkert!" och då blev hon äntligen glad.

Vad är grejen med läppar egentligen? Jag minns när jag var fjorton år och det var alla hjärtans dag. Jag och mina fina vänner hade samlats för att ha ett, vad vi tyckte om att kalla det, kärlekskalas/pusskalas. Givetvis var vi inte seriösa, men det utbyttes en del pussar och kort för att vi var så söta. Efter att Lollo pussat mig ropar hon "Prova Begonias läppar! De är alldeles mjuka ju. Haha, hur kan man ha så mjuka läppar?" Haha, vilka minnen va? Jag heter Begonia, men ni kan kalla mig "hon med de mjuka läpparna" om ni vill... men det är givetvis bara om ni vill. Haha, hur kan ett par läppar ens vara annat än mjuka? Det är inte som att ett par läppar är hårda som sten.

Nog med analysering av läppar! Jag vill inte ens publicera det här inlägget, men jag antar att jag trycker på publicera inom 3, 2, 1.

Stressbomb - 3, 2, 1, PANG!!!

Just nu är jag så otroligt stressad att jag har blivit totalt handlingsförlamad.

1) Idag upptäckte jag att jag har en deadline den 3:e november.
2) Imorgon ska min punkt från budgetpropostionen vara klar och redovisas inför klassen.
3) Imorgon ska jag redovisa min nyhet i Religion A.
4) Imorgon ska jag jobba från 15-16.
5) Imorgon ska jag jobba från 20-02.
6) Under lovet ska jag förbereda lite skoj inför mitt projektarbete. 
7) Efter lovet har jag nationella proven i Svenska B, tal.
8) Samma dag har jag redovisning i Religion A.
9) Slutet av den veckan ska jag redovisa min nyhet som jag ska följa under hela kursen, Samhäll C.

Men vet ni vad? Det ordnar sig nog, för allt löser sig alltid på något vis.

Idag har jag...

Idag har jag träffat Ronja på en härlig mellis hemma hos henne. Haha, det låter som om jag går på lekis och skriver i min dagbok, men jag kände att det fick bli konceptet för idag.

Lite senare under kvällen blev det dags för Mickan att glida in på mitt kvarter och hämta mig bilen. Vi skulle nämligen på ett möte/utbildning med Polarna. Jag kan säga er att det s p å r a d e, ordentligt. Haha, Sellis höll aldrig käften, Linus var ett svin (som alltid), Modou var ganska skön för en gångs skull, Cissi skrek lite när som helst, Kevin gjorde några konstiga acrobatiska moves och jag klagade över att mina pengar inte har landat på mitt konto än. 15 pass är lika med 6000+... och var fan är de pengarna?

Haha, okej. Mötet var inte så spårat hela tiden. Det blev bara att jävla liv ett tag, haha. Men det var kul och lärorikt som vanligt.

Lön - vad är problemet?

Jag vet inte vad Nordea har gjort med mina pengar... men det verkar som om de endast har betalat ut lönen för dagen då jag jobbade som valförrättare och för fyra arbetspass som Polare. Jag kan säga er att jag har jobbat jävligt mycket mer som Polare än så. Jag vet inte om det här något slags dåligt skämt som de försöker med eller om de verkligen är inkompetenta. Nåja, jag ska nog ta en liten sväng förbi banken om någon dag. Jag tror det är dags för dem att träffa en lite annorlunda Begonia.

 

College times

Efter att ha sett på Gossip Girl i snart en timme, har tanken om collegelivet slagit mig. Kan ni förstå hur härligt det verkar vara? Här i Sverige verkar vidarestudierna vara ganska gråa och tråkiga i jämförelse med riktiga college. Haha, men jag hoppas att universitetslivet blir som jag förväntat mig, extremt roligt!

Mina planer är ju att plugga vidare direkt efter gymnasiet, men i vilket universitet och vilket program får tiden visa. Sedan kanske man inte ens kommer in på det önskade programmet eller den önskade skolan... då sticker jag nog iväg till Spanien eller något spansktalande land ett tag. Så ser mina framtidsplaner ut än så länge, haha.

Skvallertjej

Haha, tänk vad fult allting låter när man översätter serier, låtar, band och filmer till svenska från engelska. Jag satt hursomhelst nyss och såg 6:e avsnittet av säsong 4 av Gossip Girl. Jag måste få säga att den här serien har börjat bli så spännande nu på senaste tiden. Drama och ännu mer drama. Det är vad vi har att vänta oss.

Grattis (Bajlådan) Céline

Idag fyller denna lilla señoritan 18 år! Min mobil är ganska avstängd just nu och jag kan heller inte logga in på facebook för tillfället, så jag kör på en ge mina bästa gratulationer till den söta Céline (Sillen, Bajlådan) Örtenblad här istället och hoppas hon ser det. ♥

Den här bruden ser ut att komma från fjärran, men så är inte fallet. Nej, jag vet! Man blir

lite chockad om man inte känner henne. "Men hon är ju helt tanad, mörkt hår, röda läppar?! 
What, what in the but liksom?" Ja, 100% inhemsk svensk... Men jag trodde att hon var 
fransyska ett tag på grund av namnet och att de alltid åker till Nice. Nej, det visade sig bara
att de hade en lägenhet där i franska rivieran, haha.
 

Lördagen bjuder på middag

Jag kan knappt beskriva hur mycket jag har haft för mig de senaste dagarna. Istället för att babbla om allt jag har gjort, tänkte jag att jag kunde dela med mig av några fina middagsbilder från lördagskvällen hemma hos Emelie. Hon hade varit så otroligt duktig och preparerat köttet (som vi sedan stekte på någon cool grill direkt på bordet)och alla smådetaljer såsom tilltugg, drinkar och härlig stämning.


Cammish har kul på middagen och Mysan vill bara se söt ut, vilket hon
lyckas med.


Jag har extremt roligt på middagen och Lollo vill visa att hon har lika roligt
hon med. Jag vill ge henne lite cred för sitt fina smile!Här har vi lite råa köttbitar och bacon på den makalösa ugnsgrillen. Där
under kunde man steka grönsaker och toasta sina baguetter. Vilken
händig liten mannick, va? Om den bara kunde tala skulle man kunna utesluta
gayvännen och diamanterna som tjejens bästa vänner och istället införa
"Den talande ugnsgrillen är en flickas bästa vän".

Nu går jag fan i ide

När jag vaknade imorse och tittade ut genom fönstret, tog det ett litet tag för mig att inse vad som stod på där ute. Jag trodde först att jag hade dött och hamnat i himlen på grund av den vita färgen, men sedan förstod jag att helvetet verkade ha frusit till is istället. Det var ju inget himmelrike där utanför mitt hus, utan en ny istid. Vad är detta? Har Sverige beklätts av ett snötäcke den 22:a oktober? Är detta något slags tråkigt skämt som någon rik människa har bekostad sig på, genom att spruta fakesnö över hela världen? Nej... 
 
Men vet ni vad? Jag tänker inte sitta här och vara negativ, utan jag ska vara positiv och se denna händelse genom det kognetiva perspektivet. Se detta som en gåva. Nu ska vi ut och ha lite snöbollskrig! Hej med er, njut av den fina vita snön! 
Nu ska jag och Suss gå och presentera en fet nyhet för vår klass angående vår studentskiva.  

Back to school

God morgon allesammans! Just nu sitter jag i skolan och väntar på att stundkommittén ska samlas inför vårt möte, där vi kommer att planera inför årets första studentfest. Det är inte riktigt förrän då man inser att man faktiskt går sista året på gymnasiet. Jag vill verkligen att det här studentåret ska vara fullspäckat med roliga fester och events, och jag ska försöka se till att det bli av med supercrewet, haha.

Nu ska jag kolla in lite roliga bloggar, rabbla hela svenska språkhistorian i huvudet och försöka att inte kolla in kläder på nätet.

See you later! ♥

Español por favor

¡Hola! Tengo un pocos deberes, pero voy a estudiar ahora.

 

Haha, okej! För er som inte pluggar spanska eller överhuvudtaget kanske inte kan spanska, så menade jag att jag har lite läxor men att jag ska plugga nu. Och det stämmer faktiskt, för jag har nämligen prov i spanska och i svenska imorgon. Ciao så länge, vänner! ♥

Mmm... Thaimat!

Jag åt nyss lite härliga "left overs" från gårdagskvällens thai-inspirerade wook, som Robin lagade åt oss. När jag kom hem var jag som utsvulten och det tog inte mindre än att jag slängde av mig skorna, innan jag högg in i maten. Mm, thaimat!

Nu ska jag plugga, så vi hörs väl senare!

Flygplanskapare

Haha, Robin visade mig nyss det här klippet. Kolla in det ni med!


Hi, my name is Begonia and I'm a workaholic

Hallå, mina kära läsare! Vad gör ni en kväll som denna? Själv ska jag ut och jobba lite granna. Jag har jobbat ganska mycket den senaste tiden. Frågan är om jag har blivit lite utav en workaholic? Nej nu kommer min ride till jobbet. Om ett litet tag blir det även till att handla en korg physalis och annat gott inför kvällen.

S-Ö-M-N sa jag

Om det är någonting jag har varit i behov av under de senaste dagarna, är det sömn. SÖMN med fet, understruken text. Igår kände jag mig som en bakfull liten råtta, haha. Jag gick in i väggar och ramlade oavbrutet för att jag inte hade någon balans. Jag var så trött att jag nästan somnade på hallmattan när jag ramlade en gång. Tillslut slog klockan 21.00 och jag svamlade någonting i stil med "nu drar jag fan en slagg, tjadå" och d ä c k a d e, big time, med kläderna på.

Nu ska jag gå och se efter hur den där kycklingkebaben står till i köket. Min kära far är så duktig att han ser till att laga en härlig middag. Wow, vad gott (och plågsamt) det ska bli att sleva i sig allt gott.

Gårdagens jobb!

Jag har varit ganska mycket hemmifrån nu de senaste dagarna. Det berodde på mitt nya jobb, som nu är avslutat.

I tisdags åkte jag in till söder för att träffa Adriana, som jag skulle jobba med på onsdagen. Vi passade på att bekanta oss med jobbet och välkomna utmaningen, haha. Till en början hängde vi i hennes mysiga lägenhet och sedan gick vi till ett fik i närheten en stund.

I onsdags blev det till att vakna supertidigt och åka in till Gullmarsplan där allting skulle äga rum. Alla var otroligt proffessionella och roliga. Jag knappt beskriva vilken upplevelse det har varit att jobba med alla från morgon till midnatt. Jag blev så van vid alla att det kändes som om vi skulle ses idag igen och fortsätta jobba. Men vi hann klart allting på ett dygn, vilket är förvånansvärt bra jobbat, av alla.

Idag har jag fortfarande löv och barr i håret, efter att ha rullat runt i skogen under gårdagens jobb. Haha, kan ni klura ut vad det är jag har jobbat med eller blev det svårt nu?

And that's a rap... eller rape (?)

Mitt namn är Begonia, men ni kan kalla mig Naima... Eller Vanessa!

Ja, här har ni en ledtråd på vad mitt nya jobb går ut på. Idag var jag inte förbi mitt gamla hemliga jobb som jag har jobbat med sedan i somras (ja, ni ska få vet vad det är för någonting inom en snar framtid. Jag tror dock att det kan ta en månad eller två tills allt är klart dock). Idag var jag förbi någonting helt nytt, men ytterst hemligt. Vi skulle kunna kalla det för en intervju faktiskt, haha. Hursomhelst ringde de nyss och meddelade mig om att jag hade fått jobbet! Det här kommer att bli hur spännande som helst och jag ser fram emot det som fan.

Nu ska jag äta en ganska så sen middag efter en hel stadsdags hungrande. Jag är fortfarande i chocktillstånd!

Familjemiddag

Ikväll blir det en liten familjemiddag här hemma. Jag tror att det blir riktigt mysigt faktiskt. Men nu ska jag fortsätta med att städa mitt rum. Det var aningen generande att låta mysan kliva in i rummet igår, haha.

Middag hos Megan

Man kan ju undra vad jag gör hemma på en lördagkväll... "och så gör man inte det :PpPpPPppppPPPPPpPP". Nej, men man ju faktiskt fråga sig varför jag inte är hänger med mina vänner. Svaret på den frågan är: Jag har inga vänner... Hahaha, nej jag skojar bara. Varenda en är på krogen känns det som.

Tidigare ikväll var jag och firade Meg som nyligen fyllt 18 år (Grattis till henne igen), men sedan fick det bli hemfärd för min del då alla skulle vidare ut på krogen. Jag och Mysan åkte hursomhelst hem till mig och tog det lugnt, vilket i och för sig inte var helt fel.

Nu blir det till att njuta av en helt lugn hemmakväll, vilket inte har inträffat på alltför lång tid känns det som. Hej så länge! ♥

Parlamentet

I går tog jag med mig min syster, Dunia och Ayam på Parlamentet och jag kan säga er att vi hade tur med komikerna. Det var nämligen Soran och Henrik i röd och Batra och någon ny brud i blå. Det var som vanligt jätteroligt och mascaran rann som ett svart vattenfall från mina ögon ner för mina kinder. Ibland förstår jag inte hur jag orkar skratta så mycket, haha! 

Efter inspelningen mötte vi på alla komiker i deras "civila" kläder vid utgången. Haha, ja de går ju inte sådär prydligt kläder utanför jobbet. Batra såg ju väldigt festivalsnygg ut i sina kläder och solglasögon (när det inte ens var soligt... och när vi var i en byggnad dessutom).

När vi skulle ut från studion mötte vi på Soran. Allt jag ville var att säga "Jag kan inte förstå hur rolig en människa kan vara" och krama om honom. Men istället gjorde jag en "Sillen" och stirrade nervöst ner i marken. Haha, nej det gjorde jag inte, men det kunde lika gärna ha varit så. Killen var så cool att han blev hämtad med taxi. Man kan ju undra om det beror på att han har pengar eller om han helt enkelt inte får köra bil.

  

Elle kväll på Topshop

I kväll skulle jag egentligen ha åkt in till Topshop för att shoppa och mingla under Elle-kvällen, men om jag ska vara helt ärlig tror jag inte att jag har tillräckligt mycket krafter för att ta mig in till stan. "Svårt! Sätt dig på ett tåg i 40 minuter och köp lite kläder", tänker ni nu. Men jag ska inte falla för några som helst frestelser, för jag måste börja spara pengar.

Arabesque

Imorse var jag en sväng förbi skolan för att plugga lite granna. Sedan åkte jag hem för att lyssna på Debussy och ringa runt till utlandet för massvis av pengar. Det är nästan som om det bor en liten tomte i luren som livnär sig på telefonsamtal och slukar upp allt som kan kallas för kapital, haha. 

Möte med studenterna

Om ett litet tag är det dags för mig att sticka iväg till skolan. Väl där kommer det att hållas ett litet möte med hela studentkommittén för planering inför student 10/11. Det kommer säkert bli mycket jobb, men det är det värt för studenten måste bli lyckad.

Nu ska jag koka upp lite varm mjölk med honung eller koka lite gröt. Jag har inte riktigt bestämt mig ännu. Jag är 4 sekunder på mig, sedan är jag inne i köket.

¡Ciao!

Kanelbullens dag

Idag är det som välkänt, kanelbullens dag, vilket betyder att hela Sverige med stabila tänder kommer att hugga tänderna i en saftig bulle... alla förutom jag! Kul för er. Jag får istället nöja mig med spaghettisoppa.

Electroshock

Satan i gatan, haha! Jag höll nyss på att få en fel elchock av ett eluttag. Jag hade satt i laddkabeln i min laptop innan jag kopplat in den till eluttaget, vilket resulterade med att hela eluttaget flammade till när jag skulle trycka in kabeln. Jävlar... det där kunde ha gått riktigt illa!

 

Nu ska jag fortsätta med att se ett sista avsnitt av Gossip Girl.

Slapp Söndag

Det här känns verkligen som en skön och slapp söndag. Just nu sitter jag och tittar på Gossip Girl. Senare ikväll drar jag nog hem till Emelie för att mysa med lite London-stories, choklad och film.

Reseplaner

Jag pratade nyss med min käraste lilla Emelie, som precis kommit hem från London. Snacka om att jag vill iväg till London nu igen, haha! Hon och Cammish verkar ha haft det så roligt. Vem vet? Vi kanske tar en sväng förbi London i vår igen? Då blir det ännu mer shopping och massa pubrundor i de charmiga engelska pubbarna. 

Nu är det dags att sluta dagdrömma och hoppa in i duschen istället. Vi hörs! ♥

All alone

Det verkar som om alla har åkt iväg hemmifrån och att jag är ensam hemma. Dagfest? Haha!

I dag måste jag hinna med att göra vissa saker. Jag måste exempelvis hinna färga håret, städa och korrugera mitt CV/personliga brev innan jag sticker iväg till jobbet ikväll.

Utekväll med la familia

I gårkväll var jag och hela la famalia och firade storebror på en mysig lebanesisk restaurant i Södermälarstrand. Jag fick nöja mig med olika kalla meze, medan alla andra högg tänderna i stora stekar. Sånt är livet när man inte kan stänga käften, haha.

Efter middagen drog jag, Ernesto, Akasya och Robin vidare för att sätta oss på ett uteställe. Hela kvällen var hur mysig som helst och vi hade verkligen jätteroligt. Det bjöds på mycket gott, många gamla historier och en hel del skratt. Så jag kan säga er att jag är mer än nöjd med kvällen!

Celebration Time!

Om ett litet tag sticker jag iväg mot stan, där min kära bror ska firas! Men först måste jag verkligen ner och akuthandla ett par strumbyxor och nude-trosor. För den här klänningen är ganska avslöjande till tyget om man inte har rätt underkläder, haha. Vet ni vad? Nu passar jag även på att använda min axelbandslösa nude-färgade BH också. Lollo hade dödat mig om jag hade valt någon annan BH under den här klänningen.

Kära Storebror!

I dag fyller ju min kära storebror 26 år! Jag minns när han fyllde 18 år och han hade sin feta fest. Jag var inte vaken tillräckligt länge för att hinna se min bror och hans vänner spåra sönder. Däremot hörde jag att det åkte av en hel del kläder under nattens gång. Jag är nog ganska glad över att jag slapp se min storebror och hans kompisar strippa.

Men i dag fyller han inte 18, utan 26 år! Jag som är familjens lilla minsting tycker till och med att tiden har gått för fort. Det känns som om jag jagade min bror med pappas krycka i går. "...?", tänker ni nu, men eftersom att jag var minst när vi var små (och fortfarande är minst), tyckte mina syskon inte bara om att se efter mig, utan också jävlas med mig. När jag fick nog brukade jag springa till pappa och skrika "Ge mig kryckan, pappa! Ge mig kryckan, så jag kan slå Ernesto". Sedan brukade jag sno kryckan ifrån pappa och jaga min bror genom hela lägenheten och ut på baksidan. Haha, Elin skulle beskriva mig som "En helt agressiv unge" och det har hon nog rätt i. Vilken tur att jag inte springer och jagar folk med pappas krycka än i dag, haha.

Nu tänkte jag bjuda på en gammal och ganska ful bild på mig och mina kära storebror!


Här var vi vid önskebrunnen i Rom år 2008, Backpackers? Haha, jag hade på mig ett 
par jeans (som jag sålde till MT), en ganska äcklig tubtop och bikini under det. Jackan
behöver vi inte ens gå in på, haha!
 

Ledig

Goder morgon! Jag vaknade ganska tidigt idag trots att det blev ganska sent igår och trots att jag är ledig. Hm, någonting stämmer inte riktigt! Annars då? Min käft gör otroligt ont och jag kan knappt vänta tills jag får höra allt om Turku, haha.


Turku by night! Jag undrar hur många av mina vänner som egentligen flyter runt på mage
i den där sjön just nu. Jag hoppas verkligen att ingen trillade överbord och... dog! Jag tror
nästan att man fick 500 poäng om man hoppade över bord, men 100 minuspoäng om man
dog. Gansla logiskt spel, va? Haha!
RSS 2.0