Ingen röda mattan för blomman

i helgen skulle jag ha dragit på ett litet rödamattan-event för en ny Hollywoodfilm. Men jag struntade i det då jag inte var säker på att jag kunde ta med mig en plus one. Hur roligt kan det vara att mingla runt bland all tilltugg och champagne utan sin plus one? Nej, det får bli en annan gång helt enkelt, haha.

Okej, peace out! (håller på att skrattar ihjäl mig på bilden. Ett tips är att inte titta på Messiah Hallberg medan du tar en cambild, för det gör man ju varje dag?)

Älvsjömässan

Idag var jag på Älvsjömässan tillsammans med Lollo, Jessica och Susannah för att sälja vår skola. Jag måste säga att det var riktigt roligt och att det gick bra. Jag fick väldigt fina kommentarer och komplimanger av kidsen, men det bästa var "Jag måste bara få säga en sak. Du är en sådan otrolig inspiration för oss och för mig". Wow, man blir nästan lite varm om hjärtat, haha.

Mitt crew och jag skötte oss riktigt bra på mässan idag och jag hoppas att vi får hit många till vårt öppna hus i januari.

En ganska chill dag

Idag startade jag dagen med en ganska ruskig, kall, halvtimmes lång promenad till skolan, för att gå på spanskan som tydligen var inställd. Då tog jag mig till simhallen för att simma 1 km och sedan äta lite lunch med vännerna. Haha, nu sitter jag här och funderar över min nya situation. Jag upptäckte nyligen att Matte C kommer att krocka med Religionskunskap B på fredagar i vår. Det betyder att jag tar och läser religion på distans istället, för jag tänker FAN heller inte ta bort Matte C. 

Begonia och Akasya - Vem fan är vem?

Jag och Akasya satt nyss och lekte med lilla Tessa, då Akasya plötsligt sa "Tessa, gå till Akasya nu!". Jag stannade upp och tittade på min syster som också pausat i sitt agerande. "Vad fan säger jag?", sa hon och skrattade.

Sedan barnsben har vi båda alltid blivit jättearga på våra föräldrar för att de alltid kallar mig för Akasya och Akasya för Begonia. Om de ändå inte kan lära sig våra riktiga namn, kunde de väl ha döpt oss tvärtom kan man tänka. Haha, jag är säker på att om de hade döpt Akasya till 1 och mig till 2, hade de ändå kallat min syster för 2 och mig för 1.

Det verkar som om gränsen har blivit nådd, när till och med min syster har accepterat och bearbetat situationen genom att börja kalla mig för Akasya.


Jag vet att det kan vara svårt att skilja på oss blommor, men någon gång måste man väl
ändå ta och lära sig vad som är rätt och fel? (Det här var det mest lika resultatet av Akasya-
trädblomman och Begoniablomman jag kunde komma inom loppet av 30 sekunder. För er
som bryr er finns det närmare 100-olika sorter Begonior och Akasior, dock inte the unique
real deal som oss, Akasya och Begonia)

Pluggis + Skor = Oh, snap!

Efter att ha pluggat lite matte C och skrollat igenom Nelly, har jag funnit de ultimata kilklackarna! (inspirationen hämtad från blogg.se) Frågan är om jag ska välja de röda eller svarta. De röda är ju oerhört coola, men funkar dessvärre inte till allt. De svarta går däremot att matcha till exakt allt, dock är svart en ganska trist... men samtidigt fint! Usch, jag har ingen aning om vilka jag ska välja.

Ni får mer än gärna slänga in någon kommentar, där ni berättar vilken ni tycker att jag ska välja.

So, what's it gonna be?

Ni kan kalla mig Begonia, den lame armen

Nu kan vi tala om träningsvärk. Wow, jag har nog inte haft sådan här träningsvärk i armarna sedan... en väldigt lång tid tillbaka! Imorse skulle jag och min bror ha varit nere på sats och tränat axlar och mage, men stackarn kände sig dålig så det fick vara.

Jag känner att jag borde börja skriva min religionsuppsats snart, men jag vet inte riktigt. Det finns så mycket annat som lockar mig här i livet för tillfället som exempelvis en liten tripp till Storbritannien.

Är l a m

Jag känner mig alldeles lam i armarna. Jag orkar knappt att skriva, haha. Jag gymmade nämligen tillsammans med min kära bror idag. Då tränade vi just muskelgrupperna: biceps och bröst.

Har jag någonting mer roligt att tillägga? Jovisst har jag det. På måndag den 6:e december åker jag till Storbritannien och kommer inte hem förrän på fredagen. Det kommer att rocka mina samesockor!

Love life, life Love, va?

Rubriken är en liten tribute till min kära, men virriga vän, Emelie. Nu kommer min ride ner till jobbet. Ikväll blir det helt enkelt till att jobba. Vem vet? Vi kanske ses i dimman tjejer? Haha, jag orkar inte med mig själv just nu så jag lägger ner nu. Vi hörs allesammans!

Träning

Hej leverpastej! Jag kom nyligen hem från myslollo och tänkte nu ta och ge mig iväg till träningshus1 för att köra ett step-pass. Som Cartman hade sagt, säger jag nu "Yeah! This'll be freak'n awesome!"

This might be one of the happiest days of my life

Okej, jag har nyss skrikit, hoppat runt som en galning, stage divat på mamma när hon låg och sov och rullat runt i hennes och pappas säng och kickat i luften av lycka. Jag berättar ingenting nu, men det här kan vara en av mina bästa kvällar genom tiderna. Haha, wohoooow!!!

90210

Hallå! Nu är jag hemma från en SACO-mässan och ligger nu framför TV:n och tittar på Beverly Hills, haha. Nu ska jag ta det lugnt och kanske tar jag även en liten tupplur. Det är det ingen som vet!

Nationella proven över... för så länge!

Efter 4 timmar och 30 minuters skrivande, blev jag äntligen klar med det nationella provet i svenska B idag. Jag måste säga att det är ganska skönt att ha fått det gjort nu.

Imorgon väntar SACO-mässan, där jag kommer att kolla in några universitet, program och givetvis utlandsstudier också. Det kommer att bli intressant. Nu ska jag ögna igenom några utbildningar jag finner passande för mig.

I'm going to the UK

Tjena! Just nu sitter jag hemma hos Mickan och chillar. Vet ni? Jag fick nyss ett samtal och det lät någonting sånt här "Hey, I just wanted to say that you're going to England." "Are you shitting me? Haha HELL YEZzZz!" Haha, okej kanske inte riktigt. Men jag sticker iväg till Storbritannien snart i alla fall. Jag ser fram emot det så j ä v l a mycket!

Happy fars dag!

Idag är det som välkänt Fars dag, vilket firas med god mat, paket och lite uppskattning, haha. Jag känner mig ganska trött idag och jag vet inte om det beror på att det blev sent igår eller om det beror på att det är söndag. Efter att tjejerna gick hem satt jag nämligen uppe ett väldigt bra tag och bara tog det lugnt alldeles snygg med tända ljus. Haha, så kan man också göra...

Wait for it!

Nu har jag tänt lite ljus, bakat klart, lagat färdigt maten, dukat och allt sådant som ska göras innan gästerna kommer hit. Haha, nu återstår det bara att vänta och se om de gillar vad jag har gjort, eller om vi blir tvungna att larma SOS för att någon har dött på grund av maten.

Taco night

Hej mina små skönheter där ute i världen! Ikväll bjuder blomman in några andra fina petunior till sitt hus för en liten Taco Night, haha. Jag vet inte varför, men jag är på ovanligt bra humör idag. Ni som känner mig vet att jag alltid är på bra humör, men idag känner jag mig lite extra pigg och glad. Det kan bero på att jag tog mig en jävligt lång dusch och fixade runt här hemma lite granna.

Någonting sånt här ser jag ut ikväll. See you later, för nu ska jag hacka lite grönsaker och dra på lite mascara. Wow, jag som aldrig sminkar mig också...Mys

Nu när mörkare tider har kommit, börjar man längta till mer mysigare tillfällen. Så jag tittade in några bilder på Mysans blogg och mindes tillbaka till vår mysiga kväll hemma hos Emelie. Här får ni några mysiga bilder som jag glatt stulit från min kära väns blogg, haha.Harry Potter - en skildring av andra världskrigets förintelse av judarna?

Jag satt nyligen och pluggade lita matte samtidigt som jag lyssnade på den 8:e skivan av "Harry Potter och Dödsrelikerna"-ljudboken, då en tanke plötsligt slog mig. Jag har aldrig tolkat berättelsen om Harry Potter på ett sådant sätt förr, men om jag ska redovisa min teori för er, verkar det som om berättelsen om Harry Potter är en skildring av andra världskrigets förintelse av judarna.

I succéromanen vill dödsätarna, Voldemorts anhängare förinta mugglarna, då de inte anses som renblodiga. Mugglarna anklagas för att ha stulit sin magi från någon annan (eftersom de så kallade "smutsskallarna" inte kan bruka magi) och måste därför straffas med döden, eller ännu värre, skickas till Azkaban.

Om vi ska se samma kontenta ur ett historiskt perspektiv kan vi se grundläggande samband mellan fantasy-romanen och världshistorian. Nazisterna, Hitlers anhängare ville förinta judarna (mugglarna), då de inte ansågs som renblodiga (ariska). Judarna ansågs på grund av sin underlägsna ras, inte ha någon rätt till att vara en del av samhället, utan ansågs endast vara en onödig kostnad. Enligt Hitler var judarna anledningen till arbetslösheten och andra världsliga problem. Alltså, judarna ansågs ha stulit jobben precis som mugglarna anklagades för att ha stulit magin från någon annan häxa/trollkarl. Hitlers lösning var att förinta samtidens "samhällsproblem", skicka judarna till koncetrationsläger för att torteras och slutligen avrättas. Koncentrationslägrena går att jämföra med Azkaban, en plats som är så avskyärd att en skyldig hellre tar livet av sig än att tvingas in där.

Är jag för djup, eller är det möjligt att J.K Rowling har en baktanke med sin berättelse? De flesta filmer och böcker, har ett dålt syfte.

Harry Potter

Det känns skönt att inte behöva gå till skolan imorgon. Åh, vad härligt att få sova ut lite granna. Nåja, det blir säkert ändå till att ägna dagen åt att plugga. Men allra mest kommer jag nog ligga och njuta av Harry Potter och dödsrelikerna. Om ni ursäktar, ska jag nog lägga mig i min säng, höja upp den i perfekt läga och lyssna till det underbara, spännande, fartfyllda, skrämmande och slutliga äventyret - sista boken av Harry Potter (på ljudbok). Och vet ni? Det är konstigt nog en bra röstskådespelare. Men det är väl inte så förvånande i och med att det är Harry Potter vi snackar om.  

The City

Idag efter sista lektionen (som bestod av svenska B nationella proven, tala), åkte jag in till stan för uträtta lite ärenden på Söder och för att sedan gå och köpa min studentklänning. Haha, jag vet att jag är ute i lite väl god tid, men jag orkar inte hetsa mot slutet. Jag hoppas även att jag slipper se någon annan i samma klänning som mig när dagen väl är här. Om jag ska vara ärlig köpte jag två för att ta hem och få smakråd. Men jag vaskar verkligen den dyraste klänningen stenhårt, då den inte satt alltför smickrande. I butiken satt den i och för sig väldigt fult, men när jag kom hem och hade fått lite mat i mig den ju faktiskt ganska snygg ut. Aja, jag vaskar den ändå! Det får bli en mer figurnära istället.

Mr Vinter - jag dissar dig

Klockan var strax efter elva och jag hade inte varit i närheten av en fönsterruta, då jag plötsligt steg in i ett klassrum med fönster och skrek av chock. "V-vad fan är det jag ser? Det är ju... SNÖ! Ute! På riktigt!", stammade jag förfärat. Jag var en bråkdels sekund i från att få ett nervsammanbrott och sätta mig i ett hörn på golvet och hyperventilera, då Mickan sa att det hade snöat sedan 9-tiden. Helts av allt ville jag bara gråta. Tanken av att tvingas gå hem i en snöstorm i min tunna jacka och framförallt, mina tunna byxor, var fasansfull.

Nej, nu köper jag mig en jävla overall! Jag tänker inte dö av köld denna vinter. Dissar sist, dissar bäst, Mr Vinter!

BURN BABY BURN!

Ni minns säkert att jag skrev att jag var dödstrött imorse? Vad tror ni händer när det är dags för mig att gå på matten? Jo, brandalarmet går igång och alla tvingas att utrymma byggnaden och stå ute i kylan i 20 minuter. Under denna tid ekar en röst i mitt huvud som säger "Bäst för skolan att den brinner ner nu... Behöver... värme... fort!" Någonting positivt med detta var i varje fall att jag blev lite piggare efter väntetiden i den brutala kylan. Vad kul för mig!

Oh... My... God...

God morgon. Jag vill faktiskt bara säga god natt igen, för jag är så trött att jag håller på att gå i bitar. Nu ska jag gå och ha lite matte C med teknikarna. Hej med er!

Stockholms filmfestival

17-28 november är det dags för Stockholms filmfestival att dra igång för 21:a året i rad. För en någon vecka sedan var jag med i en tävling och vann ett årskort till evenemanget och fribiljetter för eventet. Det kommer att bli riktigt roligt att se vad det är för nya filmprojekt som är igång. Vem vet? Jag kanske stöter på några bekanta ansikten i vimlet?

Matematik - tillsammans är vi två!

Det jag ville säga var att jag ska gå och plugga lite matte om drygt 20 sekunder. Haha, see you later!

Höstlovet är slut, men snart är det jullov!

Nu har skolan dragit igång igen och jag och mina vänner kan inte göra annat än att räkna ner dagarna inför vårt nästa lov, nämligen jullovet. Men tills den dagen är kommen, har vi 6 veckor och två dagar kvar att uthärda. Vi hörs när jag har någonting mer värt att tillägga. 

I won the Levis Curve ID Jeans

Minns ni när jag var plåtades med de nya Levis Curve ID mitt på centralen framför ett huntratal personer? Man kunde ju vinna ett par om man workade jeansen lite granna, och gissa vad jag gick för mail nu! Jag har tydligen vunnit ett par, så nu ska jag iväg till stan för ta mina exakta mått och välja en härlig tvätt på jeansen. Åh, jag som aldrig har orkat kolla efter jeans för att de antingen varit för slappa på fel ställen eller för tighta vid mina markerade höfter (Jo, tack! Kommer man från medelhavsregionen har man en jävligt kurvig figur).

Synd att jag inte minns mina exakta mått, för då hade jag kunnat slänga iväg ett mail. Men jag minns iallafall att jag hade Demi Cruve, perfect proportions!

Det här gjorde nog min dag! Det ska bli så kul att få ett par härliga jeans som sitter helt rätt.

Lanvin <3 H&M

Jag kollade nyss igenom Lanvins kollektion för H&M och måste säga att det hålls en nästan överelegant standard. Syftet kanske är att få den vanliga människan att vilka klä upp sig mer? Jag har inte varit så insatt faktiskt, men jag tänkte att jag kunde slänga in några bilder på favoriterna.

 

 

Back to the 70's

Imorgon blir det plåtning för min del. Temat är 70-tal och photoshooten kommer att präglas av 70-talsinspirerade detaljer, men den främsta fokusen kommer att ligga på hår och frisyrer. Jag ska nämligen ställa upp som modell inför Emelies "Year book of the 70's" där hon kommer visa upp just 70-talsinspirerade frisyrer i skolanda. Det kommer att bli riktigt spännade och roligt. Jag ser verklige fram emot det, haha!

Nu blir det till att samla ihop lite färgsprakande och bohemiska kläder inför morgondagens plåtning.


När jag tänker jag 70-tal, tänker jag mig Charlies angels


stort hår och lösögonfransar


hippies


mycket färg, Pink Floyd och en jävla massa knark.

Vad tänker ni när jag säger 70-tal?

Drugs!

Igårnatt åkte jag in till akuten. Jag hade fått någon allergisk reaktion efter att ha ätit två tuggor av en chokladmuffin. Tidigare har jag fått utslag på armar och axlar när jag ätit choklad, men nu kliade det och sved i ansiktet, vilket enligt 1177 är förstadiet innan luftvägar börjar täppas igen. De på 1177 rådde mig att åka in så fort som möjligt och det gjorde jag. Väl där fick jag lite piller och blev kort därefter relativt lugn. Faktum är att jag även nu känner mig alldeles dåsig, vinglig och trött. (Jag ska nämligen gå på de här tabletterna i några dagar). De här tabletternas effekter går att jämföra med morfin om ni frågar mig.

Haha, usch! Nu drar jag och däckar i min säng... Om jag hinner dit det vill säga. Jag minns inte hur många gånger jag tappat balansen och ramlat ihop idag. Många gånger ville jag helst bara ligga kvar och ta det lugnt samt kanske somna en stund, men det fick jag inte för mamma.

GOD NATT SÅ LÄNGE ALLESAMMANS!


Jag känner mig som en sådan där som tar sånt här... nedåttjack!
RSS 2.0